İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği

Main Menu

  • Anasayfa
  • Kurumsal
    • Hakkımızda
    • Yönetim Kurulu
    • Şubelerimiz
  • Duyuru ve Haberler
  • Önemli Linkler
  • Etkinlikler
  • Tarım Danışmanlığı
  • İletişim

logo

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği

  • Anasayfa
  • Kurumsal
    • Hakkımızda
    • Yönetim Kurulu
    • Şubelerimiz
  • Duyuru ve Haberler
    • Değerli üyelerimiz…

      6 Nisan 2022
      0
    • Üyelerimize duyurulur!!

      1 Nisan 2022
      0
    • DEĞERLİ ÜRETİCİLERİMİZE DUYURULUR

      8 Mart 2022
      0
    • ÜYELERİMİZE DUYURULUR

      1 Şubat 2022
      0
    • Sayın Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir PAKDEMİRLİ 'yi ziyaret ettik

      29 Ocak 2022
      0
    • KAMUOYUNA DUYURUDUR

      10 Aralık 2021
      0
    • Merkez Birliğimiz Genel Kurul sonrası Yönetim Kurulumuz...

      26 Kasım 2021
      0
    • Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli İle biraraya geldik.

      26 Kasım 2021
      0
    • Dikili ilçemizde üreticilerimize destek...

      19 Kasım 2021
      0
  • Önemli Linkler
  • Etkinlikler
  • Tarım Danışmanlığı
  • İletişim
Duyuru ve Haberler
Anasayfa›Duyuru ve Haberler›Kamoyuna Duyuru : Küçük baş hayvancılığa yönelik uygulama talimatı duyurusu

Kamoyuna Duyuru : Küçük baş hayvancılığa yönelik uygulama talimatı duyurusu

By Oktar Teknoloji
12 Mart 2020
1881
0
Share:

KOYUN KEÇİ TÜRÜ HAYVANLARDA SOY KÜTÜĞÜ VE ÖN SOY KÜTÜĞÜ KAYITLARINA YÖNELİK UYGULAMA TALİMATI

T.C
GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI
TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İZMİR İLİ DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ
ANA SÖZLEŞME
2017

Amaç
Madde 1 – (1) Koyun ve keçi türü hayvanlarda uygulanacak ıslah programında birlik üyesi yetiştiricilerin belirlenmesi, hayvanların seçimi ve kayıt altına alınması, yürütülecek ıslah çalışmalarında gerekli tüm kayıt ve verilerin yerinde ve zamanında alınması, Soy Kütüğü ve Ön Soy Kütüğü Bilgi Sistemine (SOYBİS) kayıt edilmesi, damızlık belgesi düzenlenmesi, yetiştirici, Hayvancılık Genel Müdürlüğü, il/ilçe müdürlüğü, birlik, Merkez Birliği, program danışmanının görevlerinin belirlenmesi, verilerin değerlendirilmesi ve denetimine ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir.
Kapsam
Madde 2 – (1) Bu talimat; birinci maddede belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi için yetiştirici, Hayvancılık Genel Müdürlüğü, il/ilçe müdürlüğü, Merkez Birliği, birlik, program danışmanının görev ve sorumlulukları, ülkemizde yetiştiriciliği yapılan koyun ve keçi ırklarının yetiştirme ve ıslah amaçlı verimlerinin Soy Kütüğü ve Ön Soy Kütüğü Bilgi Sisteminde (SOYBİS) kayıt altına alınması ve damızlık belgesi düzenlenmesine ilişkin iş ve işlemleri kapsar.
Soy Kütüğü
Madde 5 – (1) Yetiştirme ve verim kayıtları tutulan işletmelerde, mensup olduğu ırkın özelliklerini taşıyan hayvanlar için oluşturulan kayıt sistemidir. Tanımlama, soy bilgileri, ıslaha konu olabilecek özellik ve bilgiler (süt verimi, doğum ağırlığı, dönemsel canlı ağırlık kontrolleri vb.), üremeye esas bilgiler, sürüden ayrılma bilgileri, veri tabanı oluşturulması, verilerin depolanması, değerlendirilmesi ve sonuçlarının yayınlanması, ıslah programı ve damızlık belgesi verilmesi çalışmalarını kapsar.
(2) Soy kütüğü faaliyetleri Merkez Birliğine üye ve Merkez Birliği aracılığıyla Bakanlıktan yetki almış ıslah amaçlı il birlikleri tarafından yürütülür.
Ön Soy Kütüğü
Madde 6 – (1) Sadece yetiştirme kayıtları tutulan işletmelerde, mensup olduğu ırkın özelliklerini taşıyan hayvanlar için oluşturulan kayıt sistemidir. Tanımlama, soy bilgileri, üremeye esas bilgiler, sürüden ayrılma bilgileri, veri tabanı oluşturulması, verilerin depolanması, değerlendirilmesi ve sonuçlarının yayınlanması, ıslah programı ve damızlık belgesi verilmesi çalışmalarını kapsar.
(2) Ön soy kütüğü faaliyetleri il birlikleri tarafından yürütülür.
Soy Kütüğü ve Ön Soy Kütüğü Bilgi Sistemi (SOYBİS)
Madde 7 – (1) Koyun ve keçi türü hayvan ırklarında ülke ihtiyaçlarına göre damızlık değeri yüksek hayvanların elde edilmesi amacıyla, ıslaha yönelik kayıtların tutulduğu veri tabanıdır.
Damızlık hayvanların seçimi, kayıtları, aşım (koç/teke katımı) zamanı iş ve işlemleri
Madde 11 – (1) Soy kütüğü ve ön soy kütüğü kapsamında SOYBİS’e kaydedilecek hayvanlar, kimliklendirme küpesi ile tanımlanmış ve TÜRKVET’e kaydedilmiş saf ırklardan olmalıdır.
(2) Yetiştiriciler, işletmelerindeki hayvanların TÜRKVET kayıtlarının güncellenmesinden sorumludur.
(3) Hayvan seçim komisyonu, başvurusu kabul edilen yetiştiricilerin işletmelerinde SOYBİS’e kaydı yapılacak hayvanlara ilişkin bir ön çalışma yapar. Ön çalışma sonucunda TÜRKVET kaydı olan ve SOYBİS’e kayıt edilecek hayvanlara tespit küpesi takılır. Seçimi yapılan ve TÜRKVET’te kayıtlı, morfolojik yönden ırkının genel özelliklerini taşıyan hayvanların “Soy Kütüğü Hayvan Kayıt Listesini” (EK-7) oluşturur.
(4) İl birlikleri, il/ilçelerindeki aşım sezonlarını (koç/teke katım zamanlarını) SOYBİS’e kaydeder.
(5) Birlik teknik elemanı tarafından aşımda kullanılacak koç/tekeler, aşımdan önce belirlenerek her bir koç/teke için “Aşım Listesi” (EK-8) hazırlanır. (Dişiler aşım esnasında yazılır.)
(6) Koç/teke katım zamanında, “Soy Kütüğü Hayvan Kayıt Listesi”ndeki dişilere, seçimi yapılan koç/tekeler tarafından aşım yaptırılır. Gerçekleşen aşımlar hazırlanan “Aşım Listesine” yazılarak en geç 7 (yedi) gün içerisinde il birlikleri tarafından SOYBİS’e kayıt edilir.
(7) Aşımda en fazla 50 baş koyun-keçi için 1 baş koç-teke kullanılır. Aşımda; doğacak yavruların ana-baba bilgilerinin bilinmesi ve kayıt altına alınması temel ilke olarak dikkate alınacaktır.
(8)

SYB 06 16 000000001

Soy kütüğüne kayıtlı işletmedeki koç/tekeler 1 (bir) aşım dönemi kullanılır. Bir yılın sonunda bu koç/tekeler ön soy kütüğü işletmelerinde değerlendirilir. Ön soy kütüğü işletmelerindeki koç/tekeler en fazla 2 (iki) aşım dönemi kullanılır.
(9) Koç/teke katım zamanında yapılacak iş ve işlemler, birlik teknik elemanlarının kontrolünde yapılır.
İşletme içi tespit küpesi
Madde 13 – (1) Hayvan seçim komisyonu soy kütüğüne kaydedilecek koç/tekeler ve koyun/ keçilere, yetiştirici doğumu müteakip 12 saatte yeni doğan yavrulara işletme tespit küpesi takar.
(2) İşletme içi tespit küpesi, küçükbaş hayvanların tanımlanması ve TÜRKVET’e kayıt edilmesi belirli bir süre gerektirdiğinden, yavruların doğum ağırlığı ile değişik günlerdeki canlı ağırlıklarının SOYBİS’e zamanında girilmesi amacıyla takılır.
(3) Ülke genelinde birlikteliğin sağlanması amacıyla işletme içi tespit küpelerinin basımı, birliklere dağıtımı ve izlenebilirliği Merkez Birliği tarafından sağlanır.
(4) TSE 7808 standartlarına uygun tespit küpesinin üzerinde sırayla SYB, il plaka kodu ve seri no olacaktır.

SYB 060000001

ÖRNEK:
Yeni doğan yavru kaydı
Madde 14 – (1) Yetiştirici, doğumu müteakip 12 saat içinde yavrulara işletme içi tespit küpesi takar, doğum ağırlığını alır, “Yavru Kayıt ve Canlı Ağırlık Defterine” (EK-9) kaydeder. Bu verileri, birlik teknik elemanı işletme ziyaretinde alır ve SOYBİS’e kaydeder. Yavruya kimliklendirme küpesi takıldıktan sonra “Yavru Kayıt ve Canlı Ağırlık Defteri” ne kimliklendirme küpe kaydı yapılır. SOYBİS’te TÜRKVET’ e kaydı yapılan yavrunun kimliklendirme küpesi ile tespit küpesi ile eşleştirilir.
Verim Bilgileri ve SOYBİS’ e Kayıt
Verim bilgileri ve SOYBİS’ e kayıt
Madde 15 – (1) SOYBİS’ de kayıt altına alınacak hayvanların, doğum ağırlığı ile 1.tartım (8.hafta) ve 2. tartım (20. hafta) canlı ağırlık tartımları, süt verimi ölçümleri ile yapağı/kıl verimlerine ait veriler alınır.
Canlı ağırlık tartımları, elektronik tartım ve kayıt yapabilen cihazlarla yapılır.
(2) Birlik teknik elemanı kaydı tutulan verim bilgilerini, en geç 7 gün içerisinde SOYBİS’ e kaydeder.
Doğum ve canlı ağırlık tartımları
Madde 16 – (1) Birlik tarafından bastırılan ve onaylanan “Yavru Kayıt ve Canlı Ağırlık Defteri” yetiştiriciye verilir.
(2) Yetiştirici, yavrunun ve ana/baba küpe bilgileri ile doğum ağırlığını “Yavru Kayıt ve Canlı Ağırlık Defteri ”ne, bu bilgileri birlik teknik elemanı en geç 7 gün içerisinde SOYBİS’ e kaydeder.
(4) Birlik teknik elemanı yavru doğum ağırlığı bilgisinin SOYBİS’e kaydından sonra, sıra ile (8.hafta) ve 2. tartım (20. hafta) (+,- 10 gün) canlı ağırlık tartımlarını alır, “Yavru Kayıt ve Canlı Ağırlık Defteri” ve SOYBİS’ e kaydeder.
(5) Doğum ağırlığı hariç tüm tartımlara, birlik teknik elemanı eşlik eder. Birlik teknik elemanı işletme ziyaretlerinden önce bir program oluşturarak verilerin doğru ve zamanında alınmasını sağlar.
Süt verim kayıtları
Madde 17 – (1) Birliğe üye olan ve soy kütüğü kayıtları tutan işletmelerde süt verimlerinin düzenli olarak takibi için, birlik tarafından hazırlanan bir program dâhilinde süt ölçüm tarihi belirlenerek iş ve işlemler yapılır.
(2) Birlik tarafından bastırılan ve onaylanan “Süt Ölçüm Defteri” (EK-10) yetiştiriciye verilir.
(3) Koyun ve keçi türü hayvanlara ait ırklarda laktasyon süreleri değişiklik gösterdiğinden, üye işletmelerde laktasyon süt verimlerinin hesaplanması için analara ilişkin süt kontrol sayıları değişmektedir. Laktasyondaki hayvanların günlük süt verimleri 0,1 lt (100 mililitre)ye düşene kadar aylık süt kontrolleri yapılır. Günlük süt verimi 0,1 lt nin altına düştüğünde SOYBİS’te kuruya çıkarma işlemi gerçekleştirilir. Birlik teknik elemanı süt ölçümlerine eşlik eder, süt ölçüm defterine ve SOYBİS’ e kaydeder.
(4) Otomatik sağım yapılan işletmelerde, süt verim kayıtlarına ait çıktıları işletme sahibi/yetkilisi imzalar. Yetiştirici, en geç 7 gün içerisinde bağlı olduğu birliğe teslim eder ve SOYBİS’ e kaydedilmesini sağlar.
Kırkım, yapağı/kıl verimleri
Madde 18 – (1) Kırkım zamanı bölgedeki uygun hava sıcaklığı dikkate alınarak belirlenir. Kırkım yaşı 12-18 aylık yaşlar arasında olmalı ve makine ile gerçekleştirilmelidir.
(2) Yetiştiricilere kırkım zamanı öncesi birlikler veya il/ilçe müdürlükleri tarafından kırkım eğitimi verilmelidir.
(3) Birlik tarafından bastırılan ve onaylanan “Yapağı/Kıl Verimi Kayıt Defteri” (EK-11) yetiştiriciye verilir.
(4) Yetiştirici yapılan kırkımlara ait bilgileri “Yapağı/Kıl Verimi Kayıt Defteri” ne, bu bilgileri birlik elemanı SOYBİS’ e kaydeder.

Denetim
Madde 24 – (1) İl ıslah kurulu, her yıl ilindeki soy kütüğüne kayıtlı işletmelerin en az % 10’unda EK-12 A ve EK-12 B’ye uygun denetimi il/ilçe müdürlüğü personeline yaptırır. Canlı ağırlık tartımı ve süt verimlerine ilişkin denetimler, işletmede en son yapılan rutin tartım ve ölçümlerden en fazla 3 gün sonrasında olmalıdır.
(2) Soy kütüğü kaydı tutulan illerde il bazında her yıl Bakanlık tarafından belirlenecek soy kütüğü işletmelerinin %10’nunda doğan yavruların % 5’inde babalık testi yapılır. Babalık testi ücreti il birlikleri tarafından karşılanır. Test sonuçları ve yapılan denetimlerde uygun olmayan işletmeler il ıslah kurulunun kararına göre il birliği tarafından soy kütüğünden çıkarılır.
(3) Soy kütüğü çalışmaları kapsamında Merkez Birliği Bakanlık tarafından, birlik ise Bakanlık ve/veya Merkez Birliği tarafından denetlenir.

Yukarıda belirtilen sisteme dahil olmak için en geç 7 gün içerisinde 19 MART 2020 tarihi saat 18.00 ye kadar üyelerimizin Birliğimize yazılı dilekçe ile şahsen başvuru yapması gerekmektedir. Başvurular ilgili mevzuat çerçevesinde değerlendirilecektir.
Not: Konu ile ilgili olarak 743 36 66 numaralı telefonlardan mesai saatleri içerisinde bilgi alınabilir. İLANEN DUYURULUR.



T.C
GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI
TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İZMİR İLİ DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ
ANA SÖZLEŞME
2017


Üyelik Şekli ve Üyelik İşlemleri
Birlik üyelik şekli
MADDE 4 -(1) Birlik üyeleri şunlardır:
a) Asıl üye: Asgari 25 baş anaç koyun ve /veya keçiye sahip kendi türünün ıslah programına ve/veya soy kütüğü sistemlerine dâhil olan gerçek veya tüzel kişi yetiştiricileri,
b) Aday üye: Ön soy kütüğü sistemine kayıtlı, 25 başın altında anaç koyun ve /veya keçiye ya da asıl üye olmaksızın birlik imkânlarından kısıtlı olarak yararlanmak isteyen gerçek veya tüzel kişi yetiştiricileri,
ifade eder.
(2) Aday üyelerin, talep etmeleri ve asıl üyelik şartlarına haiz olması halinde yönetim kurulu bunları asıl üye olarak kabul etmek zorundadır.
Üyelik şartları
MADDE 5 – (1) Birlik, asıl ve aday üyelerden oluşur.
(2) Birliğe asıl üyelikte aşağıdaki şartlar aranır:
a) Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak,
b) Asgari 25 baş anaç koyun ve /veya keçiye sahip olmak,
c) Kendi türünün ülke genelinde ıslah programına dahil olmak ve ıslah programının teknik ve mali yükümlülüklerini yerine getirmek ve/veya soy kütüğü kayıt sistemlerine dâhil olmak.
ç) işletmesi aynı il hudutları içinde bulunmak,
d) Fiilen ıslaha esas olmak üzere verim kayıtlarını tutmak veya Bakanlık tarafından uygulanan ıslah programlarını yürütüyor olmak,
e) Islah programlarıyla ve/veya soy kütüğü sistemleri ile ilgili görev ve sorumlulukları kabul etmek,
f) Genel kurul tarafından belirlenmiş olan üye giriş aidatını ve yıllık aidatını ödemek,
(3) Birliğe aday üyelikte aşağıdaki şartlar aranır:
a) Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak,
b) Koyun-keçi türünden müştereken 25 başın altında, koyun -keçiye sahip olmak veya yeterli sayıda koyun-keçiye sahip olmakla birlikte asıl üye olmaksızın birlik imkânlarından kısıtlı olarak yararlanmak istemek.
c) Koyun-keçi türünde sürü kayıt sistemine, kayıtlı olmak,
ç) Aldığı hizmetlerin karşılığı olan mali yükümlülüklerini yerine getirmek,
d) İşletmesi aynı il hudutları içinde olmak.
(4) Asıl üyeler, birlik genel kuruluna katılma ve oy kullanma hakkına sahiptir. Birliğin tüm hizmetlerinden ayrıcalıklı ve öncelikli olarak yararlanırlar.
(5) Aday üyelerin birlik genel kuruluna katılma ve oy kullanma haklan yoktur. Aday üyeler, yalnızca birlikten almış oldukları hizmetlerin bedelini ödemekle yükümlü olup, asıl üyeler için belirlenen ücretlerden az olmamak kaydıyla bu hizmetlerden yararlanabilirler.
(6) Ana sözleşmedeki yükümlülükleri bütün hak ve ödevleri ile birlikte kabul ettiğine dair dilekçe vermiş olmak.
(7) Ülke genelinde ıslah programı ve/veya soy kütüğü kayıt sistemi bulunmayan türlerde kurulan birliklere üyeliklerde, ikinci fıkranın (c) bendinde belirtilen şartlar aranmaz. Ancak bu fıkra kapsamındaki yetiştiricilerin asıl üye olabilmesi için koyun-keçi türünde sürü kayıt sistemine, kayıtlı olması gerekir.
Birlik üyeliğine kabul
MADDE 6 – (1) Birliğe üye olabilmek için, bu ana sözleşmede yazılı üyelik hak ve ödevlerinin;
a) Kuruluş aşamasında ana sözleşmeyi imzalayarak,
b) Sonradan girişte, bir üyelik taahhütnamesi vermek suretiyle,
kabul edilmiş olması gerekir.
(2) Birlik üyeliğine kabul, yönetim kurulu kararı ile olur. Yönetim kurulu, ana sözleşmede belirtilen üyelik şartlarını taşıyan yetiştiricileri üyeliğe kabul etmek zorundadır. Asıl Üyeliğe kabul edilenlerden giriş aidatının tamamı tahsil edilir.
(3) Birlik yönetim kurulu, üyelik için yapılan başvuruyu inceleyerek, bir ay içerisinde olumlu veya olumsuz cevaplamakla yükümlüdür. Cevabın olumsuz olması hâlinde talepte bulunan yetiştiricinin itirazı, birlik denetleme kurulu aracılığıyla, yapılacak ilk genel kurul toplantısı gündemine aldırılır. Genel kurulun kararı kesindir. Olumsuz cevabın birlik denetleme kurulu aracılığıyla ilk genel kurul gündemine aldırılmaması hâlinde, talep eden, Bakanlık il müdürlüğüne müracaat edebilir. Bu durumda yetiştiricinin itirazı Bakanlık il müdürlüğü tarafından incelenir. Bakanlığın, üyeliğin kabulüne dair vereceği kararın ilgili birliğe tebliği tarihinde üyelik gerçekleşmiş olur.
(4) Tarımsal üretici örgütleri, birliğe tüzel kişi olarak üye olabilirler, bu durumda kanuni temsilcilerini birliğe bildirmek zorundadırlar.
(5) Üyelik şartlarım taşımayan yetiştiricileri üyeliğe kabul eden veya üyelik şartlarım sonradan kaybettiği anlaşılan yetiştiricilerin üyelikten çıkarılmasına ilişkin iş ve işlemleri yerine getirmeyen yönetim kurulu üyeleri hakkında 67. madde hükümleri doğrultusunda işlem yapılır.

Birlik üyeliğinden çıkarılma ve hesaplaşma

MADDE 9 : (1) Birlik üyeleri, bu ana sözleşmede açıkça gösterilmeyen sebeplerle üyelikten çıkarılamaz. Bu hükme aykırı hareket edilenler hakkında 67. madde hükümleri doğrultusunda işlem yapılır

(2) Aşağıdaki hallerde yetiştiriciler üyelikten çıkarılır :

a . Kanunda ve bu ana sözleşmede düzenlenen üyelik şartlarını kaybetmiş olmak.

b . Islah programı kapsamında , şahsına kullanım için tahsis edilmiş olan genetik materyalleri, yazılı olarak uyarılmasına rağmen kullanmamak veya kullandırmamak,

c. Islah faaliyetleri ile ilgili olarak, birlik veya birlik personelinin yürütmesi gereken çalışmaları engellemek, işletmesinde çalışmasını yazılı olarak uyarılmasına rağmen izin vermemek.

ç. Genel kurul ve yönetim kurulu kararlarına yazılı olarak uyarılmasına rağmen uymamamak,

d. Giriş aidatını ve/veya yıllık aidatı yada varsa yükümlü olduğu hizmet bedeli dört ay içinde yazılı olarak yapılan iki uyarıya rağmen ödememek.

(3) Asıl üyenin kanunda ve bu sözleşmede düzenlenen üyelik şartlarını kaybetmesi halinde, bu durumun yönetim kurulunca tespit edilmesinden itibaren üyelik şartlarını yeniden sağlayabilmesi için bu üyeye dört ay süre verilir. Bu sürenin sonunda asıl üyelik şartlarının sağlanamaması halinde üyenin statüsü asil üyelikten aday üyeliğe düşürülür. bu hüküm madde kapsamında yer alan ikinci fıkranın (b) bendindeki koşulu kapsamaz.

Önceki

İZMİR İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Sözleşmeli ...

Sonraki

Soykütüğü Ön Soykütüğü Bilgilendirme Toplantısı

0
Shares
  • 0
  • +
  • 0
  • 0
  • 0

Sizin İçin Seçtik

  • Duyuru ve Haberler

    2021 Yılı Koyun Keçi Süt Alım Fiyatları

Son Eklenenler

  • Duyuru ve Haberler

    Değerli üyelerimiz…

    • Bizlere daha kolay ulaşabilmeniz için karşılıklı canlı bir iletişim ve diyaloglar için CRM sistemine geçmiş bulunmaktayız. • Bu sistem WHATSAPP uygulaması alt yapısını kullanmaktadır. • Telefonunuza kayıt edeceğiniz ‘’BİRLİK ...
  • Duyuru ve Haberler

    Üyelerimize duyurulur!!

    Seferihisar ilçesinde bulunan merkez ofis Ticaret Sicilde de onaylatılarak Bayraklı ilçesine taşınmıştır. Resmi adresimiz; ’’Mansuroğlu Mahallesi Ankara Caddesi No:73/1 Aktur İş Merkezi A Blok 4. Kat 401- Bayraklı’’dır. Tüm üyelerimize ...
  • Duyuru ve Haberler

    DEĞERLİ ÜRETİCİLERİMİZE DUYURULUR

    Koyun ve keçi sütü alım fiyatlarının açıklanması önceki yıllarda birliğimiz tarafından da yapılmakta idi. Ancak arz- talep konularında, arz tarafında sütün toplama aşamasına gelmesinden dolayı yetiştiricilerimiz süt fiyatının belirlenmesini beklemektedirler. ...
  • Genel

    Dikili ilçemizin Samanlık mahallesinde…

    Dikili ilçemizin Samanlık mahallesinde yangından hayvanlarını kaybeden üreticimize üyelerimizin destekleri ile keçilerini İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürümüz Sayın Özgür Baş’ın katılımı ile teslim etmiş bulunmaktayız. ...
  • Duyuru ve Haberler

    ÜYELERİMİZE DUYURULUR

    31.03.2022 TARİHİNDE 353 NUMARALI KARARA İSİTİNADEN; 30.07.2021 TARİHİNDE YAPILAN OLAĞAN GENEL KURULDA ÜYELİKLERİ DÜŞÜRÜLEN KİŞİLERİN WEB SAYFASINDA DUYURULMASI KARARI ALINMIŞTIR. ÜYELERİMİZE İLANEN DUYURULUR. ÜYE LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Tüm Kategoriler

  • Basında Biz (6)
  • Duyuru ve Haberler (22)
  • Genel (14)

Arşivden

Duyuru ve Haberler

KAMUOYUNA DUYURUDUR

  • Haberler.com – İzmirli Üreticilere 4 bin 800 Küçükbaş Hayvan Hibe Edildi

    By Oktar Teknoloji
    31 Ekim 2021
  • %85 Hibe Küçükbaş Hayvan…

    By Oktar Teknoloji
    8 Aralık 2021

@Bizi Takip Edin


İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği

  

 

Tel : +90 232 743 36 66
Fax : +90 232 743 38 30
Mail : info@izmirkoyunkeci.org.tr
Adres : Mansuroğlu Mah. Ankara Cad. Aktur İş Merkezi No:73/1  A Blok 4. Kat D:401 Bayraklı/İZMİR

Site Haritası

  • Anasayfa
  • Kurumsal
    • Hakkımızda
    • Yönetim Kurulu
    • Şubelerimiz
  • Duyuru ve Haberler
  • Önemli Linkler
  • Etkinlikler
  • Tarım Danışmanlığı
  • İletişim

Son Eklenenler

  • 6 Nisan 2022

    Değerli üyelerimiz…

  • 1 Nisan 2022

    Üyelerimize duyurulur!!

  • 8 Mart 2022

    DEĞERLİ ÜRETİCİLERİMİZE DUYURULUR

  • 8 Mart 2022

    Dikili ilçemizin Samanlık mahallesinde…

  • 1 Şubat 2022

    ÜYELERİMİZE DUYURULUR

©2019 Tüm Hakları Saklıdır. | Oktar Teknoloji